Unajassa ollaan kantriin kallellaan 10.3. klo 19 alkaen

Raumalla järjestetään kolmen duon kantrikonsertti

Maaliskuun 10. päivä järjestetään Raumalla, tarkemmin sanottuna Unajan Tapiolassa, Tapiolantie 17, ensimmäinen Kantriin kallellaan -konsertti. Lavalle nousee kolme duokokoonpanoa, eli Kononen & Pajukallio, Janne Kaunisto Duo sekä illan aloittavat Anzu & Make. Ari Anzu Anteroinen myös juontaa illan.

Tapahtumaa tukee Eurajoen Säästöpankkisäätiö.

Suonna Kononen ja Arto Pajukallio ovat pitkänlinjan suomenkielisen kantrin sanansaattajia. Kononen on mm. Huojuva lato -yhtyeen kantava voima ja Arto Pajukallio oli legendaarisen Freud, Marx, Engels & Jungin kitaristi ja perustajajäsen.

Ennen Huojava lato -yhtyettä Konosella oli yhtye nimeltä Folkswagen. Sanomalehti Karjalaisen kulttuuritoimittaja kirjoitti myös ”suomikantrin raamatun” Mystiset metsätyömiehet ja keskikalja cowboyt – retkiä suomikantriin ja sen persoonallisuuksien pariin (Sammakko 2018).

Viime vuonna mieheltä ilmestyi romaani Tie päättyy meren rannalle (Karisto).

Toimittaja on myös Arto ”Pilli” Pajukallio. Musiikkitietäjät saattavat muistaa hänet myös esimerkiksi sellaisista kokoonpanoista kuin Cross-Tie Walkers ja Kepeät mullat.

Duokeikkojen, joissa kuullaan niin Huojuvaa latoa, Froikkareita kuin muitakin suomikantrin helmiä, lisäksi kaksikkoa yhdistää FMEJ Tribute -yhtye, jossa on mukana myös Janne Kaunisto.

Janne Kaunisto julkaisi viime vuonna pitkäsoiton nimeltä Eilistä vain, missä on miehen suomeksi kääntämiä kantrikappaleita. Miehen toinen projekti on suomenkielistä kantrimusiikkia esittävä yhtye Jantters, joka julkaisi viime syksynä oman pitkäsoittonsa. Jantterssissa Kauniston lisäksi laulujen kirjoittamisesta vastaa Antero Gustafsson.

Kauniston kaverina Unajan lavalle nousee monessa mukana oleva kitaristi Tuomas Metsberg, joka soittaa hänkin mm. Jantters-yhtyeessä ja FMEJ Tributessa. Vielä kun mainitaan bändit Luxury Liner sekä The Boys, niin on selvää, että kyseessä on tekijämies.

Illan aloittaa Rauman oma poika, toimittajamiehiä hänkin, Anzu (Ari Anteroinen), joka on julkaissut suoratoistopalveluihin suomenkielisiä kantriin kallellaan olevia lauluja nyt viisi kappaletta ja lisää on tulossa. Anzun kanssa hyvässä Rauma – Pori -yhteishengessä duetoi jo ammoisista Laser-, Doora-, Rio- ja Riot-yhtyeistä alkaen musiikkimaailmassa seikkaillut Markku ”Make” Tommila.

Unajan Urheilijat vastaa illan aikana puffetista. Lippuja on saatavana ennakkoon sanomalehti Länsi-Suomen asiakaspalvelusta. Lippuja jätetään myös ovelle myyntiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *